Rahvusvaheline vähihaigete laste päev

Täna, 15.veebruar on rahvusvaheline vähihaigete laste päev. Seda päeva tähistatakse alates 2002. aastast igal aastal 15. veebruaril kõikjal maailmas. Päeva tähistatakse kuldse lindiga. Koostöös BOP Animation produktsiooniga rüütas ka Veski ennast kuldsesse valgusesse.

„Eestis saab aastas vähidiagnoosi 50 last. Kuldse lindi kampaaniaga tahame meeles pidada meie väikeseid kangelasi ja nende lähedasi. Kuld on väärtuslik metall ja lapsed meie suurim varandus. Kuldset linti kandes saab igaüks avaldada toetust meie keskel olevatele vähihaigetele lastele, nende muredele ja rõõmudele,“ selgitas Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juht Kaili Lellep.
„Vähihaigete laste päeva teadvustamisega Eestis soovime suurendada teadlikkust ja kõrvalseisjate tolerantsi. Soovime julgustada toetama nii vähihaigeid lapsi kui nende vanemaid. Mida enam me sellest räägime, seda enam mõistetakse, et vähihaige lapse täielikuks paranemiseks ei piisa üksnes ravimitest.“

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit pakub tuge vähki põdevatele lastele ja nende peredele. Liidul on sadakond liiget. Liidu tuntuim ettevõtmine on iga-aastane heategevuslik kampaania Pardiralli.

https://toeta.vahilapsed.ee