Kohalikus (loe: lihtsuses) peitub võlu!
Tänapäeva elustiili iseloomustab üha suurenev kiirtoidu ja valmistoidu tarbimine, mida imporditakse meile tuhandete kilomeetrite kauguselt. Toiduaineid transporditakse, ladustatakse, puhastatakse, töödeldakse, külmutatakse ning igal sammul väheneb toiteväärtus. Toidulaud on külluslikum kui kunagi varem, kuid sööme toitu, kus toitainete sisaldus on väike ja meie rakud näljas.
Seevastu kohalik kaubavahetus pakub kvaliteetsemat kaupa, mis on küps saagikoristusel ja turustatud lühikese aja jooksul, samuti puudub vajadus säilitusainete kasutamiseks.
See omakorda annab inimesele võimaluse tarbida toitu, mis sisaldab vitamiine, mineraalaineid ja rakkudele vajalikke fütotoitaineid. Süües täisväärtuslikku toitu, anname kehale vajaliku materjali energia tootmiseks, püsime vitaalsed ning võime nautida elu ilma haigusteta.
Eelistame Veski köögis alati saare- ja eestimaist – Muhu lammas, Saaremaa metssiga ja muidu siga, Pähkla forell, muud päevased kalasaagid, Rautsi talu juurviljad, koduaia ürdid, Üvasi talu juustud, kohalikest saadustest koogid, oma majas toodetud napsud, mille koostiseks vaid meie metsadest ja põldudelt korjatud marjad, kohalikud limpsid, siidrid, õlled, isetehtud kohalikest õuntest vein jne..
Puhka Eestis ja Eesti Toidutee soovitavad Top 10 söögikohta, kust leida ehtsat traditsioonilist Eesti toitu! Puhas rõõm, et ka meie Veski on mõlemasse nimekirja valitud!
Toetame ikka kohalikku ja Sina ka!